Succesul se măsoară în momentele de bucurie

O viaţă fără ţeluri şi dorinţe este o viaţă searbădă, lipsită de entuziasm şi vitalitate. Este important să avem dorinţe, dar să le anticipăm pozitiv şi în acelaşi timp să fim mulţumiţi cu ceea ce avem şi ceea ce suntem. Foarte important este drumul pe care îl parcurgem până la îndeplinirea ţelurilor. Călătoria în sine trebuie să fie una plăcută. Viaţa ar trebui să fie un cumul de mici călătorii plăcute către scopuri bine stabilite.

Când te concentrezi pe îndeplinirea dorinței te simți minunat. Când te concentrezi pe absenţa unui lucru pe care ţi-l doreşti cu adevărat te simţi groaznic. Suntem ființe vibraționale. Emoțiile pozitive emit vibrații înalte, iar cele negative – vibrații joase. Legea atracției, o teorie tot mai des întâlnită în ultimul timp, spune că ceea ce este de vibrație asemănătoare se atrage. Folosim sentimentele ca pe o busolă. Dacă avem sentimente pozitive suntem pe drumul cel bun. Dacă avem stări de spirit negative ne îndepărtăm de la atingerea scopului propus. Emoțiile sunt al şaselea nostru simţ care ne ghidează spre o viaţă prosperă sau spre una plină de eşecuri. Odată ce înveţi să-ţi foloseşti acest ghidaj poţi avea tot ce-ţi doreşti, spune Legea Atracției. Nu încerca să dai vina pe condiţii nefavorabile sau pe alte persoane. Fericirea personală este propria responsabilitate. Dacă îi faci pe alţii responsabili de nefericirea ta este ca şi cum ai renunţa la libertate şi la controlul tău asupra vieţii tale.

În spatele oricărei dorinţe stă nevoia de a te simţi bine. Nu ţi-ai dori ceva, dacă nu ai avea convingerea că având acel lucru ai fi mai fericit. Deci ceea ce ne dorim cu adevărat este să fim fericiţi. De aceea, succesul trebuie măsurat, de fapt, în momentele de fericire pe care le-am avut. Conform Legii Atracţiei primeşti lucrul la care te gândeşti, fie că ţi-l doreşti sau nu. Dacă te concentrezi pe absenţa banilor de exemplu, vei avea parte de sărăcie, dacă te concentrezi asupra bolii, vei avea parte de boală. Legea Atracţiei nu face diferenţa, ea ne materializează gândurile. De aceea o persoană care vorbeşte frecvent de sărăcie este săracă și așa mai departe. Aceasta teorie nu este descoperită recent, există multe zicale populare care o susțin: Cine seamănă se adună, De ce ți-e frică nu scapi, Culegi ce ai semănat etc. A luat amploare în anul 2006, odată cu lansarea filmului și a cărții Secretul, de Rhonda Byrne, care a adunat mai mulţi lideri spirituali în demonstrarea acestui secret. A avut un succes uriaş cu milioane de vizualizări şi milioane de cărţi vândute. În prezent raftul din librării de la secţiunea dezvoltare personală abundă în cărţi care susţin acestă Lege a atracţiei, care poate fi drumul spre succes. Deşi s-au scris tone de cărţi şi s-au făcut milioane de filmuleţe demonstrative şi seminarii de succes, totuşi mulţi oameni încă mai trăiesc după vechile tipare de gândire negativistă, adânc înrădăcinată de generaţiile anterioare. Noul trend descoperă tot mai mult puterea imensă a gândirii asupra tuturor aspectelor vieţii. Cu cât te concentrezi mai mult asupra lucrurilor care îţi fac plăcere, cu atât mai mult vei rămâne pe o vibraţie pozitivă, până când starea pozitivă, starea de bine, va deveni starea ta naturală.

CUM POŢI CREA EMOŢII POZITIVE?

1. Apreciază și fii recunoscător pentru tot ce ai!
Încearcă să găseşti motive de apreciere de când te trezeşti şi peste tot pe unde te duci. De exemplu: afară este frig – „Ce bine că am așternuturi moi, o plapumă pufoasă și căldură în casă! Abia aștept să îmbrac paltoanele pe care nu le-am mai purtat de anul trecut! Ce bine că în drum spre serviciu pot să îmi iau cafeaua mea preferată! Abia aștept să o savurez! Sunt recunoscător pentru maşina mea, pentru serviciul meu, pentru abilităţile mele!’’
Cu siguranţă, pe parcursul unei zile vei întâlni situaţii neplăcute, oameni nepoliticoşi sau alte lucruri faţă de care nu ai cum să-ţi manifeşti aprecierea. Dar decizia ta fermă trebuie să rămână aceea că nimic nu contează mai mult decât să te simţi bine şi îţi vei îndrepta mereu atenţia spre ceea ce îţi place. Cu siguranţă, vei găsi o cale de a-ţi manifesta aprecierea. Dacă eşti dependent de comportamentul altora, pe care nu îl poţi controla, atunci vulnerabilitatea ta va creşte. Caută binele în toate persoanele și în toate situațiile!
Seara, la culcare, rezervă-ți câteva minute pentru a te gândi la tot ce a fost plăcut în ziua ce tocmai s-a încheiat. Poți face chiar un ritual din asta. Caută o piatră care îți place, pe care o poți cuprinde în pumn, pune-o pe noptieră și astfel, în fiecare seară când o vei vedea îți vei aduce aminte de momentele tale de recunoștință. Ține-o în mână în timp ce te gândești la momentele frumoase și încearcă să îți dai seama care a fost cel mai placut moment al zilei. Alungă gândurile negative. Concentrază-te doar pe ceea ce a fost bine. Se spune că acea piatră preia din vibrațiile tale și te încarcă de energie pozitivă. Ori de câte ori te simți trist o poți ține în mână și vei prelua din energia ei. Așa că ai grijă cum o „încarci”!
„Fundamentul vieţii este libertatea, iar scopul vieţii este fericirea.’’ (Esther & Jerry Hicks)

2. Gândeşte-te intens la motivele pentru care îţi doreşti ceva
Motivele definesc esenţa a ceea ce vrei. Prin crearea unui scenariu în jurul dorinţei tale, o faci să devină mai aproape de materializarea ei. Te ajută să te focalizezi pe îndeplinirea dorinţelor. Ar fi bine să îţi şi notezi cel puţin cinci aspecte importante pentru fiecare dorinţă pe care o ai.
De exemplu: vreau să am o maşină nouă pentru că: va adăuga un plus de eleganță imaginii mele, mă și văd coborând din ea. Este albă, pentru că albul este culoarea mea preferată. Ador confortul oferit de noua tehnologie. Îmi și imaginez ce uşor va trece timpul petrecut în trafic, ascultând muzică la o instalaţie de calitate sau ce repede voi parcurge autostrada. La drumuri lungi îmi place să simt siguranţa oferită de o mașină bună.
Atunci când dorința ta îți pare de neatins te îndepărtezi de ea. Atunci când ți se pare că este următorul pas logic, dorința ta este pe cale să se materializeze. Fă în aşa fel încât să te simţi confortabil cu dorinţele tale. Primele dorințe care se vor împlini vor fi cele pentru care nu îți faci deloc griji.

3. Acordă atenţie lucrurilor plăcute: dacă mă face să mă simt bine, îi acord toată atenţia mea, dacă nu, nici nu mă uit!

4. Stabileşte-ți în scris o listă cu priorităţi (zi, săptămână, an). Îţi va da claritate asupra viziunii.

5. Adoptă o atitudine flexibilă. Nu îţi dori cu disperare un anumit lucru.Nu este sfârşitul lumii dacă nu se îndeplineşte. Încordarea, aşteptarea tensionată ca o dorinţă să se îndeplinească nu face decât să te îndepărteze de realizarea ei, dacă ne luăm după ghidul emoţiilor.

6. Nu te aştepta la rezultate imediate. Aici este tot secretul. Savurează timpul de când ai lansat o dorință până când ajungi la momentul îndepinirii ei. Toate vin la rândul lor. Călătoria trebuie să fie placută. Lasă timp unei idei să se dezvolte. Oricum după îndeplinirea unei dorințe va urma întotdeauna o altă dorință. Atâta timp cât trăim, nu e niciodată gata. Când nu mai avem dorințe, nu mai trăim. Viața generează dorințe. Dacă știi asta realaxeaza-te! Nu lua totul așa de în serios! Fii mulţumit cu ceea ce ai în prezent, dar în viitor aşteaptă ceva şi mai bun.
Prin intermediul gândurilor atragi totul în experienţa ta. Ele acţionează ca un magnet. Un gând atrage alt gând asemănător și împreună duc la manifestarea fizică a subiectului gândurilor.
Relaxează-te şi bucură-te de viaţă! Simte iubire faţă de tine, faţă de persoanele din viaţa ta! Apreciază ceea ce ai! Fii mulţumit, dar aspiră spre mai mult!

Diana L. Palotas

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns