Unde ne cumpărăm casă? (II)

În fiecare număr al ziarului, specialistul nostru, inginer Alex Florea analizează zone rezidențiale ale Sibiului, cu avantajele și dezavantajele lor, pentru a veni în ajutorul celor care își caută locuința potrivită.

ZONA ȘELIMBĂR STR. RADU STANCA – PRELUNGIREA MIHAI VITEAZU

Zona cu o dezvoltare efervescentă în ultimii ani, str. Radu Stanca, prelungirea Mihai Viteazu, este o zonă cu imobile înalte, care pornesc de la P+4 până la P+9E+Er. În acest nou cartier (doar 5 ani de la primele construcții) s-au construit: garsoniere, apartamente cu două, trei, patru camere și penthouse-uri. La parterul imobilelor sunt amenajate spații comerciale și locuri de parcare. Zona are mari avantaje pentru locuitori, deoarcece în apropiere se găsește Zona Comercială Șelimăr – Promenada Mall (cu restul de magazine aflate în incintă), Magazinul Lidl și Magazinul Dedeman.

Zona poate fi dezvoltată în continuare, deoarece există parcele neconstruite pe o arie extinsă. Totuși, se așteaptă ca dezvoltatorii acestei zone să vină cu soluții mai bune cu privire la asigurarea locurilor de parcare și a activităților recreative pentru locatari. Ținând cont de numărul mare de oameni care vor popula această zonă, ar fi nevoie de o piscină acoperită, o sală de fitness, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport și, bineînțeles, de o gradiniță și de o scoală.

Din punct de vedere al traficului, zona este configurată în momentul de față. Datorită afluxului mare de oameni ar fi necesară dezvoltarea câtorva artere care ar fluidiza traficul. Un exemplu în acest sens ar fi o stradă paralelă cu str. Radu Stanca, stradă care ar avea deschidere după Promenada Mall în DN1. De asemenea, este nevoie de o suplimentare a numărului de benzi pe str Radu Stanca, pentru o fluidizare mai bună a traficului. O altă soluție care ar ajuta foarte mult traficul ar fi o străpungere din str. Radu Stanca direct în parcarea de la Carrefour. Această arteră ar scurta timpul de acces din și în Zona Comercială Șelimbăr și nu ar mai fi o intersectare a traficului în zona Radu Stanca , str. Gral. Vasile Milea (ieșirea din Sibiu spre Șelimbăr)

ZONA CALEA ȘURII MICI SUB DENUMIREA POPULARĂ „CALEA HOȚILOR’’

Este o zonă ce aparține de Municipiul Sibiu, o zonă care a început dezvoltarea destul de timid, un singur dezvoltator fiind prezent, care are și posibilitatea de a construi. În zonă se dezvoltă imobile P+2E+M, P+3E, P+4E. În acest cartier se construiesc spații locative începând de la garsoniere, apartamente cu o cameră, două camere, până la trei camere. Apartamentele se adresează în special populației care își desfășoară activitatea în zona de vest a Municipiului Sibiu.

Pe lângă această dezvoltare imobiliară binevenită în această zonă, Calea Șurii Mici ar putea exploda din punct de vedere imobiliar, în zonă existând terenuri neconstruite cu un potențial foarte bun. Problema acestei zone este lipsa autorizațiilor de construire care ar permite mai multor dezvoltatori să înceapă investițiile. Parcurgerea etapelor de reglementare prin PUZ (plan urbanistic zonal) sau PUD (plan urbanistic de detaliu) nu este o soluție care să dea încredere investitorilor ca se vor dezvolta într-un orizont de timp rezonabil, aceste documentații având durata de aprobare îndelungată.

Primăria Sibiu are în vedere dezvoltarea unui bulevard care ar schimba în totalitate această zonă. Din punct de vedere al utilităților există posibilitatea racordării la toate tipurile rețele (gaz, energie electrică, apă, canal, CATV).  Accesul în zonă se realizează facil în momentul de față datorită viaductului peste calea ferată care leagă str. Mihail Kogalniceanu, Calea Turnisorului și Calea Șurii Mici.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns