Mobilizare la mișcare!

Sportul este pastila zilnică de sănătate și bună dispoziție. Dacă îți vei începe ziua făcând sport este ca și cum ai lua o tabletă cu efect retard (cu eliberare prelungită), care îți va asigura pe parcursul întregii zile o stare de bine.
Toată lumea cunoaște și recunoaște beneficiile sportului. Cu toate acestea, foarte puțină lume practică regulat exerciții fizice. Acum, că vremea s-a încălzit, cel mai indicat ar fi să se facă mișcare afară, în aer liber. Apropierea de natură nu poate decât să ne încarce cu energie, deoarece suntem parte integrantă a naturii. Astfel, mișcarea în aer liber ne va da o doză dublă
de energie: o dată, prin efortul fizic, care generează reacții chimice benefice în organism și o dată prin apropierea și reconectarea la sursa noastră (natura).

Cea mai puternică vibrație o are natura la răsărit. Energia răsăritului o putem folosi pentru a ne încărca bateriile pentru tot restul zilei.
Ne putem corela bioritmul nostru cu cel al naturii. Acesta ar fi idealul: să ne trezim la răsărit și să facem mișcare în natură. Alergatul este foarte bun. Dar pentru cei care nu pot fugi, sunt suficiente și exerciții fizice intense care să implice toate grupele musculare (cum ar fi încălzirea, începând cu gâtul și terminând cu gleznele), apoi o plimbare în stil alert.
Astfel, ne dezmorțim și punem circulația și endorfinele în mișcare. Endorfinele sunt hormonii care ne dau starea de bine. Trebuie doar să le stimulăm și ele se vor elibera treptat în organism pe parcursul întregii zile. Odată cu venirea primăverii, majoritatea sunt preocupați doar de aspectul fizic și vor să scape rapid de grăsimea acumulată în timpul iernii. În acest scop, își fac abonamente scumpe la aparate sofisticate și țin diete drastice, care nu pot decât să dezechilibreze și să șubrezească sănătatea. În timp, dacă rezultatele întârzie să apară, se va instala
și o stare de frustrare și nervozitate. Vă propun o rețetă gratuită, care are ca prime obiective sănătatea și buna dispoziție.
Dacă ne simțim bine în pielea noastră, frumusețea interioară se va revărsa și în exterior.
Vă invit în fiecare zi la o oră gratuită de sport. Nu vă costă bani.
Ține doar de voința voastră. Va costă doar o oră din somnul de dimineață.
Dar, în timp, ritmul vostru biologic se va adapta la cel natural și dacă aveți cumva insomnii noaptea, în scurt timp veți scăpa de ele. Se știe că cel mai odihnitor somn este între orele 22 și 24. Corpul nostru funcționează optim dacă adormim la ora 22 și ne trezim la ora 6.
Testează pe pielea ta ceea ce e deja demonstrat științific și recunoscut la nivel global. Încearcă măcar o dată să te trezești dimineața devreme și să faci cel puțin o jumătate de oră de sport intens în natură. Oferă-ți ție și corpului tău beneficiile pe care ți le poate oferi natura.
O oră de sport pe zi este secretul unei sănătăți de fier, a unei stări permanente de bine și a unui aspect fizic plăcut.
Este o rețetă eficientă și la îndemâna oricui. La sfârșitul orei de sport rezervă-ți 5 minute pentru a savura starea interioară pe care o simți, după efortul fizic, simte armonia naturii, ascultă sunetele ei și lasă energia soarelui să îți încarce bateriile pentru tot restul zilei!

Diana L. Palotas
Redactor-șef

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns