Minor pe motocicletă neînmatriculată, a produs o tamponare pe DN 14

În data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 17:16, pe DN 14 intersecție cu Viile Sibiului, polițiștii rutieri au fost solicitați pentru a interveni în vederea soluționării unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, unul dintre cei doi conducători auto fiind minor.

Este vorba despre un adolescent în vârstă de 16 ani, domiciliat în localitatea Șura Mare, care a condus o motocicletă pe un drum secundar, iar la pătrunderea pe drumul național nu a acordat prioritate și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar spre municipiul Sibiu. În urma evenimentului a rezultat doar avarierea celor două autovehicule.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că motocicleta este neînmatriculată, astfel încât, pe numele minorului a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu.

*****

Pieton pe carosabil, accidentat

În data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 23:30, pe DN 1, km 302, în afara localității Mohu, un sibian în vârstă de 28 de ani a încercat să traverseze drumul național fără să se asigure, moment în care a fost acroșat de un autoturism condus regulamentar spre Brașov.

În urma cercetărilor privind circumstanțele producerii accidentului, s-a constatat că pietonul se afla sub influența alcoolului, rezultatul testării alcoolscopice fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a suferit răni ușoare și a rămas internat pentru investigații medicale amănunțite.

În cauză se efectuează cercetării sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

*****

A avariat un panou electric și s-a prezentat la Biroul Rutier pentru soluționarea evenimentului. Cu 0,82% pe etilotest

În data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 15:00, pe raza localității Cisnădie – Cartierul Arhitecților, un conducătro auto în vârstă de 39 de ani, domiciliat în județul Mureș, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi și a intrat în coliziune cu un panou electric, avariindu-l.

Conducătorul auto s-a prezentat la sediul Biroului Rutier Sibiu pentru întocmirea documentelor privind tamponarea, ocazie cu care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele șoferului, polițiștii au întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibație alcoolică peste limita legală.

*****

Dosar penal pentru alcool, șofer începător

În data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 02:15, în municipiul Mediaș, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Stadionului de către un localnic în vârstă de 22 de ani.

La testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, șofer începător, cu permisul eliberat de o săptămână, s-a constatat că acesta consumase alcool înainte de a se urca la volan, rezultatul testării fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibație alcoolică peste limita legală.

*****

Din neatenție, s-a ales cu dosar penal

În data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 18:30, în localitatea Moșna, pe strada Principală, un conducător auto în vârstă de 30 de ani, din loc. Bârghiș, pe fondul neatenției în conducere (transporta un cățel care a sărit în brațele sale în timpul mersului), a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar pe aceeași direcție.

În urma impactului au rezultat doar pagube materiale.

În continuarea cercetărilor privind circumstanțele producerii evenimentului rutier, polițiștii au constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat după ce, în cursul lunii iulie a.c., a fost depistat conducând cu viteză peste limita legală.

De asemenea, la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal, bărbatul fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are acest drept suspendat.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns