Micii producători susțin promovarea Județului Sibiu și a României

Producătorii care s-au oferit să reprezinte Județul Sibiu la Poznan, în Polonia, au fost primiți la întoarcerea în țară de președinta Consiliului Județean Sibiu Daniela Cîmpean care a ținut să le mulțumească pentru contribuția pe care și-au adus-o la promovarea Județului Sibiu și a României la târgul „Gustul Regiunilor”.

„Tocmai se împlinește 1 an de când am câștigat titlul de Regiune Gastronomică Europeană și mă bucur că micii producători sibieni ajung deja la târguri gastronomice de mare amploare și se dedică cu trup și suflet pentru promovarea județului”, declară Daniela Cîmpean. Producătorii Hortensia Mununar, David Limbășan, Jana Hanzu și API-LIFE au susținut cu produse proprii acțiunea de promovare derulată pe parcursul întregului eveniment: degustări permanente la standul Județului Sibiu, protocol pentru Salonul VIPurilor și două spectacole de tip cooking show. Costurile de deplasare ale producătorilor au fost suportate de Regiunea Wielkopolska, cu care Județul Sibiu a demarat recent o cooperare în domeniul economic.

„N-a fost vorba de un câștig în bani – am expus fără să vindem. Câștigul este experiența acestui târg, care a depășit așteptările. Am fost primiți cu atâta căldură de polonezi încât vă spun de pe acum: merg cu plăcere și anul viitor, chiar dacă e pe cheltuiala mea” a povestit Hortensia Mununar, producător de brânzeturi din Piața Transilvania. Produse pentru degustare au trimis și Păstrăvăria Albota (brânzeturi și mezeluri), Liviu Moldovan (legume-fructe), Monica Cucerzan și Daniel Minea (brânzeturi).

Micii producători au fost însoțiți și de muzeograful Raluca Iliuț de la CNM ASTRA, pentru care experiența târgului de la Poznan a fost o pregătire practică pentru rolul pe care Muzeul ASTRA îl va avea în cadrul programului Regiune Gastronomică Europeană din 2019: „Vrem sa începem cooking-showuri la Târgul de Țară, iar la Poznan am putut exersa cum să împletim o serie de elemente tradiționale – de la rețete la decor și cântece – pentru a bucura toate simțurile”.

Participarea sibienilor a fost urmărită și apreciată chiar de Ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a promovat pe pagina personală de Facebook imagini de la standul Județului Sibiu.
Sâmbătă, la Piața Transilvania, sibienii îi pot cunoaște pe cei patru producători care vor fi prezentați la Insula de Promovare a Tradițiilor și se pot bucura de produsele locale care au fost atât de apreciate de polonezi!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns