Mediul alcalin

Toată lumea ar trebui să ştie ce beneficii enorme pentru sănătate poate să aducă mediul alcalin: sănătate superioară, energie și forță vitală. Nicio boală nu se poate “lipi’’ de tine dacă ai un mediu alcalin. Alcalinizarea corpului înseamnă creșterea pH-ului, care în mod normal este de 6,5. Sunt câteva metode prin care se poate face alcalinizarea corpului şi pe care vi le voi prezenta în rândurile care urmează.

1. ALIMENTAŢIA ALCALINĂ
Există o serie întreagă de alimente cu pH-ul alcalin. Pe parcursul unei zile ar trebui să încercaţi să păstraţi proporţia de min. 70% – 30%. Adică minim 70 % din alimentele consumate ar trebui să fie alcaline. Acest stil de alimentaţie este adoptat cu succes de vedete precum Victoria Beckham, Jennifer Lopez, Richard Gere şi mulţi alţii. Nu este o dietă, ci un stil de viaţă sănătos. Nu puţine au fost cazurile care în urma diagnosticării cu cancer au urmat o alcalinizare puternică a corpului şi boala a regresat. Există multe studii de caz şi dovezi în acest sens. În mediul alcalin celulele cancerigene nu se pot dezvolta. Deșeurile acide, date de alimentele formatoare de aciditate, atacă organismul și practic pregătesc terenul pentru orice boală.

2. APA ALCALINĂ
Foarte importantă este hidratarea. Apa are un rol esenţial în menţinerea sănătăţii şi a tinereţii.
Există filtre care curăţă apa şi alcalinizează pH-ul apei, dar personal prefer Apa Kangen. Apa Kangen este cea mai bună apă din lume certificată la ora actuală, recunoscută la nivel mondial, cu ph intre 8.5 si 9.5.

3. GÂNDURI POZITIVE
„Mănânc sănătos, beau apă alcalină şi totuşi mă îmbolnăvesc.’’
Da. Alimentaţia şi hidratarea nu înseamnă totul. S-a demonstrat că şi gândurile negative produc un mediu acid deosebit de puternic. Degeaba mâncăm sănătos şi ne hidratăm corespunzător, dar suntem plini de ură, ranchiună, invidie, gelozie, mânie. Acestea au un efect devastator asupra sănătăţii. De asemenea stările de supărare îndelungată, de depresie duc la o şubrezire semnificativă a sănătăţii. Dacă sistemul nervos este slăbit, în scurt timp vor apărea probleme de sănătate, începând de la lanţul endocrin până la boli mai grave.
Fiecare om are un „organ al stresului’’. În cazuri de stres extrem şi îndelungat, unele persoane au probleme cu stomacul, altele cu ficatul, altele cu inima, cu tiroida, cu pancreasul şi aşa mai departe.
Încercaţi să ţineţi stresul sub control încă din faşă, nu îl lăsaţi să preia controlul.
Învăţaţi să puneţi accentul pe sănătatea dumneavoastră psihică, care nu se clădeşte decât cu gânduri mărunte şi cu sentimente de zi cu zi.

Cum poţi testa alcalinitatea?
Cea mai simplă metodă este aceasta : cumpără un set de benzi de hârtie de turnesol. Dimineaţa, înainte de a te spăla pe dinţi, introdu în gură pentru câteva secunde una dintre benzi. Ea se va colora în funcţie de alcalinitatea sau aciditatea corpului tău. Pe suportul benzilor vei avea legenda explicativă a culorilor. De obicei culoarea oscilează între galben şi verde. Cu cât este mai verde, cu atât este mai alcalin mediul. Aceeaşi metodă se poate folosi şi pentru a testa pH-ul apei pe care o bem. De obicei apa de la robinet are pH-ul 6.5.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns