Etichetat: specialiștii noștri vă răspund

0

Cititorii ne întreabă

Ca o concluzie, dacă alegi să locuieşti în chirie, fără să devii proprietar, asta înseamnă că, după 30 de ani, plăteşti aproximativ 45.000 euro şi la final nu dispui de nici un bun imobil, iar atunci când optezi pentru rată bancară, efortul financiar nu este unul semnificativ, plata pentru achiziţie se face treptat şi nici plata avansului nu mai este un obstacol acum şi nu mai depinzi de proprietarul care închiriază, iar la final apartamentul este al tău.

0

Nu mă mai înțeleg deloc cu fiul meu, în vârstă de 7 ani

Nu mă mai înțeleg deloc cu fiul meu, în vârstă de 7 ani. Am încercat toate metodele, dar nu ascultă – alege să mă ignore sau să țipe înapoi la mine. Acest lucru afectează mult și relația pe care o am cu soțul meu și chiar cu celelalte persoane cu care interacționez.

0

În ce condiții pot primi indemnizația pentru creșterea copilului?

Un element esențial modificat odată cu intrarea în vigoare a noii legi este tocmai acest drept de opțiune între două variante. Actualmente există o singură opțiune, aceea de a beneficia de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului. Indemnizaţia nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară, eliminându-se astfel plafonul maxim al indemnizaţiei şi existând doar o limită minimă care va fi de 1.062,5 lei.

0

Cum credeţi că este mai bine atunci când mă decid să cumpăr un apartament?

Multă lume priveşte această activitate de agent imobiliar cu dispreţ şi îi consideră ”comisionari”, dar în spatele unei agenţii imobiliare care se respectă sau al unui broker serios stau mulţi ani de muncă, sacrificii, vizionări nenumărate, cheltuieli mari de promovare, anunţuri, cheltuieli cu angajaţii, şi se duce o luptă continuă în susţinerea clientului în raport cu vânzatorul sau dezvoltatorul imobiliar.