Etichetat: psihologie

0

O lecție de viață

Fiți atenți la lucrurile care sunt esențiale pentru fericirea voastră. Jucați-vă cu copiii voștri, faceți-vă timp pentru controale medicale, duceți-vă partenerul la dans.

0

Cauzele procrastinării și remedii împotriva ei

Procrastinarea are legătură cu propunerile repetate pe care ni le facem că nu o să mai lăsam lucrurile până în ultima clipă, cu lipsa perseverenţei. Pierderea timpului, a oportunităţilor, au ca efect amânarea sau chiar anularea succesului personal din cauza iniţiativelor tardive, care stârnesc inutil regrete şi sentimente de vinovăţie.
Tendinţa de a amâna pusă pe seama structurii fundamentale a creierului, nu absolvă mediul de influenţa sa implicită. Deşi prezentă în toate culturile şi în toate perioadele istorice, în epoca contemporană acest fenomen a ajuns la nivel de pandemie.

0

Îmbrățișarea este un medicament gratuit și eficient

Îți dezvălui aici cum îți poți schimba viața cu ajutorul acestui gest banal, dar extrem de eficient. De ce îmbrățișarea? Pentru că ea implică întregul corp, atenția noastră este de captată de gestul în sine. E o dovadă de afecțiune, de iubire și prețuire. Fără iubire, omul începe încet-încet să moară. Află că „poți seca mări de lacrimi cu o singură îmbrățișare” (Anton Vanlight). Acest mic gest, care se află la îndemâna fiecăruia dintre noi, are efecte „magice” asupra existenței noastre.