Etichetat: psiholog

0

Îmbrățișarea este un medicament gratuit și eficient

Îți dezvălui aici cum îți poți schimba viața cu ajutorul acestui gest banal, dar extrem de eficient. De ce îmbrățișarea? Pentru că ea implică întregul corp, atenția noastră este de captată de gestul în sine. E o dovadă de afecțiune, de iubire și prețuire. Fără iubire, omul începe încet-încet să moară. Află că „poți seca mări de lacrimi cu o singură îmbrățișare” (Anton Vanlight). Acest mic gest, care se află la îndemâna fiecăruia dintre noi, are efecte „magice” asupra existenței noastre.

0

A fi părintele unui adolescent

Adolescenţa este o perioadă de instabilitate fizică şi emoţională din care nu lipsesc provocările şi tentaţiile de tot felul. Pentru mulţi tineri e derutant să se simtă singuri în faţa unei societăţi care oferă modele contradictorii, contrastante, multe superficiale, care ţin de imagine, uneori, părinţi care le acordă puţin timp şi încearcă să-şi suplinească absenţa prin cadouri poate disproporţionate cu vârsta şi nevoile copilului şi prioritătile sale, sau parinţi indiferenţi ori foarte obosiţi.

0

Dependența de alcool: cum ne afectează?

V-am vorbit în numărul anterior despre dependența de jocurile de noroc. Interesul mare față de acest subiect, precum și întrebările numeroase pe care le-am primit în legătură cu adicția în general, m-au determinat ca astăzi să vă scriu despre un alt tip de adicție și anume: dependența de alcool. Un raport dat de Organizația Mondială a Sănătății clasa România pe locul 5 mondial în privința consumului de alcool pe cap de locuitor. Având în vedere interesul manifestat, precum și locul fruntaș pe care ne clasăm la acest capitol, sunt convinsă că orice informație relevantă în acest domeniu va fi de ajutor fie ție, cititorule, fie unui membru la familiei tale sau unui apropiat.