Etichetat: local

0

Locuințe ANL noi

”Primii 85 de tineri de pe lista inclusă în HCL 114/2016 sunt invitați să își actualizeze dosarele depuse în perioada 4 ianuarie – 5 februarie 2016”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sibiu.

0

Reîncepe sezonul de schi la Păltiniș

Schiorii sibieni sunt așteptați iarna aceasta și pe Pârtia Oncești, tot la Păltiniș. Aceasta are o lungime de 1050 metri și o diferenţă de nivel de 241 metri, schiorii putând urca folosind atât telescaunul cât și instalația de teleschi de 400 metri, dedicată în special începătorilor și copiilor.

0

Regal folcloric la Festivalul „Ioan Macrea”

”Festivalul reuneşte peste 600 de dansatori, muzicieni şi interpreţi de muzică populară. Prin cântece, dansuri şi obiceiuri festivalul recreează harta tradiţiilor de pe întreg cuprinsul ţării şi în special pe cea a obiceiurilor de nuntă, ediţia 2016 fiind axată pe reprezentaţiile cu tematică nupțială”, au declarat organizatorii evenimentului.

0

Pensionarii sibieni sunt primii în România la utilizarea cardului

Cele mai noi date oferite de Casa Județeană de Pensii Sibiu arată că pensionarii din județul nostru sunt mai moderni și mai deschiși la nou decât omologii lor din restul țării. Conducerea Casei Județene de Pensii Sibiu a anunțat, prin directorul executiv Dorel Aldea, că pensionarii din județul Sibiu sunt primii pe țară la încasarea pensiei pe card și utilizarea cardului. ”La plata prin cont bancar suntem pe locul întâi în România, pensionarii noștri fiind cei mai mulți care au solicitat acest lucru”, a declarat Dorel Aldea, directorul executiv al Casei Județene de Pensii Sibiu.

0

Cel mai mare târg de gastronomie din Europa de Sud-Est

Primele semne îmbucurătoare ale declarării Sibiului Regiune Gastronomică Europeană 2019 încep să vadă. Orașul nostru atrage tot mai multe evenimente de profil de interes european.
În perioada 23-25 martie 2017 Sibiu va fi gazda celei de-a 9-a ediții a expoziției GastroPan, cel mai important eveniment dedicat tehnologiilor și soluțiilor profesionale pentru industria panificației, cofetăriei, gastronomiei și HoReCa din Europa de Sud-Est. Expoziția GastroPan este cel mai mare târg de profil din Europa de Sud-Est și reprezintă punctul de întâlnire a sute de furnizori din zeci de țări cu zeci de mii de specialiști și antreprenori din România și țările învecinate.

0

Aqua-park-ul se mută din Pădurea Dumbrava pe Calea Poplăcii

Demarat încă din anul 2008 de Primăria Municipiului Sibiu, proiectul construirii unui aqua-park public în Sibiu are mari șanse să se mute din Pădurea Dumbrava pe Calea Poplăcii.
Primăria Sibiu are în desfășurare un schimb de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale care vizează cele 130 de ha de teren ale poligonului garnizoanei Sibiu situat la ieșirea din municipiu către Poplaca.

0

Sibiul va avea un spital nou – pe Drumul Hoților

Conducerea Consiliul Județean Sibiu și cea a Primăriei Municipiului Sibiu anunță oficial că există un consens pentru contrucția unui spital nou, modern, la marginea Sibiului. Noua unitate spitalicească urmează a fi ridicată pe Calea...

0

Investiții noi la Sala Transilvania și reparații pe drumurile din județ

Consiliul Județean Sibiu a alocat aproape 1,8 milioane de lei, în cea mai recentă ședință de consiliu, pentru modernizarea Sălii Transilvania și repararea mai multor drumuri județene. Consilierii judeţeni au votat în ultima şedinţă de consiliu rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Sibiu şi al instituţiilor aflate în subordine. Sumele cele mai mari care au fost aprobate au mers către Serviciul Public Sala Transilvania – 1.030.000 lei pentru asigurarea cerinţelor fundamentale de securitate la incendiu.

0

S-a scumpit mersul cu taxi-ul

Principalele firme de taximetrie care operează pe raza municipiului Sibiu au scumpit tarifele practicate pe kilometru începând cu luna noiembrie. Este vorba despre firmele cunoscute după indicativele 924, 942 și 953. Sibienii care solicitau un...

0

Avem pungi speciale dedicate proprietarilor de câini

În cadrul proiectului “Pentru un Sibiu curat“, în mai multe zone din oraş, au fost amplasate 11 dispensere fixe dotate cu pungi pentru strângerea mizeriei lăsate de animalele de companie. Acţiunea, desfăşurată de Asociaţia Rotary Club Sibiu, are ca temă curăţenia după animalul de companie – „Câinele şi-a făcut treaba… fă-o şi tu pe a ta!”. Astfel, au fost aşezate nouă dispensere în Parcul Sub Arini, Parcul Tineretului, Parcul Cetăţii, în zona Mihai Viteazul şi Cartierul Valea Aurie. Potrivit membrilor clubului, urmează ca în perioada imediat următoare să fie amplasate alte două dispozitive şi în parcul din cartierul Ştrand.