Etichetat: dezvoltare personala

0

Trăieşte pentru tine! Nu lăsa ego-ul să îţi conducă viaţa

Funcţia şi statutul nostru social ne definesc într-atât, încât uităm cine suntem de fapt. Ne îmbrăcăm cu funcţia şi nu o dăm jos nici chiar când murim. Am văzut un mormânt pe care scria „Ambasador Ilie B…”. Nepoţii nu merg la mormântul bunicului, ci la mormântul domnului ambasador. Probabil că aceasta a fost ultima lui dorinţă. Să rămână în amintirea tuturor drept ambasador. Ne umplem de diplome şi titluri, pentru a ne simţi valoroşi.

0

Rezilienţa sau puterea psihică de a rezista la stres

Se consideră că oamenii rezilienţi sunt invulnerabili. Şi oamenii puternici sunt însă vulnerabili şi au propriile lor sensibilităţi, momente de îndoială şi descurajare neexprimate. Persoanele capabile de rezistenţă nu rămân însă prinse în capcana frustrării, supărării sau spaimei. Ele ştiu să vadă dincolo de problemă, ştiu că nu există supărare permanentă şi nici bucurie neîntreruptă. Pot atunci când le e greu să se conecteze la resursele care i-au ajutat în situaţii asemănătoare.

0

Cum să atragi banii în viața ta

S-au făcut nenumărate studii asupra oamenilor care au reuşit să strângă averi uriașe plecând de la zero sau chiar de la datorii.
Napoleon Hill, în cartea sa Foloseşte-ţi mintea pentru a te îmbogăţi a scris, în 1937, o sinteză a ceea ce a descoperit el timp de 25 de ani, timp în care a studiat şi a colaborat cu peste 500 de oameni extrem de bogaţi. Concluzia principală este că totul pleacă de la un proces psihic şi mental. O voinţă de fier, o determinare puternică, un scop bine definit sunt principalele caracteristici pe care le au în comun oamenii de succes.

0

Insomnia – boala secolului

Peste 80 % din populație suferă de insomnie. Lipsa somnului poate duce pe termen scurt la stări de iritabilitate și reacții neprevăzute, iar pe termen lung, la depresie și chiar la boli fizice. În timpul somnului, toate celulele corpului se regenerează. Cel mai odihnitor somn este între orele 22 și 24. Perioada ideală de somn pentru un adult este de 8 ore pe zi. Somnul insuficient afectează în primul rând sistemul nervos. În strânsă legătură cu sistemul nervos este sistemul endocrin.

0

Succesul se măsoară în momentele de bucurie

O viaţă fără ţeluri şi dorinţe este o viaţă searbădă, lipsită de entuziasm şi vitalitate. Este important să avem dorinţe, dar să le anticipăm pozitiv şi în acelaşi timp să fim mulţumiţi cu ceea ce avem şi ceea ce suntem. Foarte important este drumul pe care îl parcurgem până la îndeplinirea ţelurilor. Călătoria în sine trebuie să fie una plăcută. Viaţa ar trebui să fie un cumul de mici călătorii plăcute către scopuri bine stabilite.