Etichetat: cultura

0

Teatrul Național „Radu Stanca” anunță punerea în vânzare a biletelor pentru spectacolele programate în perioada 05 – 31 ianuarie 2017

Începutul de an oferă diversitate, așadar spectatorii se pot bucura de spectacolele pe care le oferim – de la cele mai spumoase comedii până la spectacole de patrimoniu, dar și one-man- show-uri. Cei cu spiritul tânăr, dar nu numai, sunt așteptați și la spectacolele studențești, la Studio CAVAS, în cadrul Facultății de Litere și Arte.
Programul complet al spectacolelor, însoțit de detalii, se găsește pe site-ul teatrului – http://www.tnrs.ro/program

0

Lansarea broșurii Mijloace tradiţionale de comunicaţie şi transport – de la prezervarea patrimoniului la promovarea acestuia – Biblioteca ULBS

Proiectul ”Mijloace tradiţionale de comunicaţie şi transport – de la prezervarea patrimoniului la promovarea acestuia: digitizarea între necesitate şi provocare”, cofinanțat de către Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală 2016 a fost finalizat cu tipărirea unor broșuri în limbile română, engleză și germană.
Cel de-al doilea proiect, “Prezervarea și valorificarea patrimoniului: istoria mijloacelor de transport din județul Sibiu reflectată într-o Bibliotecă pe roți – platformă digitală dedicată și expoziție itinerantă, proiect susținut de către Consiliul Județean Sibiu, în parteneriat cu Școala de Arte și Meserii “Ilie Micu”, prin Agenda Culturală 2016, a fost finalizat cu tipărirea unor broșuri în limbile română și germană.

0

Concertul de Anul Nou de la Sibiu

Christiana Uikiza – diva cu suflet blond şi voce de aur a Austriei – va urca pe scena sălii Thalia alături de Sibiu Big Band şi chitaristul Rareş Popsa, într-un eveniment ce o va avea prezentatoare pe actriţa Ioana Flora.

0

Ce concerte avem în noaptea de revelion

În Piața Mare vor concerta cinci trupe, printre care și cea mai iubită formație a momentului în România. Iubitorii muzicii clasice sunt așteptați la Concertul de Anul Nou de la Filarmonică, în vreme ce iubitorii sporturilor de iarnă sunt invitați pe pârtie, la Păltiniș.

0

Diana Fufezan – Actoria este o profesie de cursă lungă

În copilărie își dorea să fie ambasador, fascinată fiind de idea de a călători în lumea întreagă. N-a ajuns diplomat, dar a fost peste tot în spațiu și timp, grație rolurilor sale din piesele lui Ibsen, Shakespeare, Caragiale, Cehov, Bulgakov sau Eric Emmanuel Schmitt.

0

Când originea dictează sensul…

În DEX, cuvântul fortuit este definit astfel: „venit pe neașteptate; neprevăzut, inopinat; întâmplător” (din fr. fortuit, lat. fortuitus). Se consideră că termenul latin fortuitus îşi are orginea în cuvintele fors, fortis, fortuna, adică întâmplare, soartă, noroc.

0

Recomandările actorului Florin Coșuleț pentru luna noiembrie

În luna noiembrie, Teatrul Național „Radu Stanca” susține 27 de reprezentații în Sibiu, adresate mai multor categorii de public. Pot fi văzute spectacole ale studenților Departamentului de Artă Teatrală sau jucate de către actorii TNRS, de la comedii bulevardiere la tragedii, drame și spectacole sociale.

0

Ciprian Dancu: invitație la Filarmonică

“Un muzician desăvârșit și versatil, cu o tehnică impresionantă, sunet frumos, și mai presus de toate, un încântător simț stilistic”. Așa îl caracterizează Scott Speck, dirijor și Director artistic la Filarmonica Chicago, pe Ciprian...