Eliberează enzimele din nuci și semințe prin hidratare!

Nucile și semințele sunt extrem de bogate în grăsimi și proteine, nutrienți dați de natură pentru a se asigura că vor germina și vor avea toată hrana de care au nevoie pentru a deveni plante. Când sunt uscate conțin cantități destul de mari de inhibitori de enzime, niște compuși care le împiedică să germineze. Deși pentru nuci și semințe, aceste substanțe sunt benefice pentru a le conserva, pe noi nu ne ajută cu nimic. Dimpotrivă: inhibitorii de enzime inhibă și enzimele din corp și le încetinesc activitatea. Cum enzimele au un rol esențial în procesul de digestie, o proastă funcționare a acestora, poate crea și probleme digestive.
Înmoaie nucile și semințele în apă înainte de a le consuma. În acest fel, vei reuși să eliberezi enzimele digestive și să le crești calitatea nutrițională.
Prin înmuiere unele semințe pot germina. Procesul de germinare aduce cu sine multiplicarea proteinelor, vitaminelor, enzimelor și a mineralelor. Procedeul de înmuiere crește valoarea nutrițională și îmbunătățeste totodată digestia și asimilarea acestora. Conform Dr. Gabriel Cousens, proteinele, mineralele, vitaminele și enzimele cresc cu 300 % pana la 1200 %, dacă trec prin procesul de înmuiere sau germinare.
Cât timp trebuie sa le lași în apă?
Dacă nu ați mai făcut până acum acest procedeu, al înmuierii în apă, cred că ar fi o idee bună să vă decupați tabelul de mai jos și să îl puneți în bucătărie la vedere, pentru a vă bucura din plin de toate substanțele nutritive pe care ni le pot da nucile și semințele.
Dacă le lăsați mai mult de o zi în apă, aveți grijă să le schimbați apa și de fiecare dată folosiți apă filtrată, de preferat alcalină.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns