Autoaccident rutier pe DJ 106 Sibiu – Agnita

În data de 22 august, în jurul orei 09,30, pe DJ 106, un sibian în vârstă de 69 de ani, în timp ce conducea autoturismul în zona localităţii Ighişu Vechi spre oraşul Agnita, pe fondul altor preocupări la volan, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a ieşit în afara părţii carosabile, în rigola ce mărgineşte drumul.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu pentru investigaţii medicale amănunţite. Traficul rutier nu a fost afectat.
Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanţelor în care s-a produs acest accident rutier.

***
În concediu, în siguranţă
În vederea prevenirii accidentelor rutiere, Serviciul Rutier recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.
Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
Este recomandat ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua, pe toate categoriile de drumuri.
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să nu circule sau să staţioneze pe partea carosabilă, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns