40 de concurenţi din 15 ţări înscrişi la concursul de canto „Vox Artis”

În perioada 2 – 5 octombrie are loc la Sibiu, în cadrul Sibiu Opera Festival, cea de-a IX-a ediţie a concursului de canto „Vox Artis”. 40 de tineri artişti din Germania, Grecia, Rusia, Ungaria, Republic Moldova, SUA, Canada, Iran, Coreea de Sud, Polonia, Austria, Serbia, Japonia, Turcia şi România vor concura în faţa unui juriu compus din personalităţi ale scenei lirice internaţionale. Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar la Consiliului Judeţean Sibiu. Actiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

Ajuns la cea de-a noua ediţie, Concursul Internaţional de canto „Vox Artis” Sibiu atrage, an de an, tineri participanţi de pe întreg mapamondul. Iniţiativa şi organizarea acţiunii aparţine Filarmonicii de Stat Sibiu în parteneriat cu ArtCor Agency Viena. ”Avem în juriul aceastei ediții a concursului prezențe notabile, mari artiști și directori de teatre din Cehia, Rusia, Austria, Spania și România. Vox Artis a devenit foarte cunoscutîn întreaga lume și a dezvoltat începând cu acest an o secțiune și la Moscova. Concursul ne poate arăta nivelul de performanță al tinerei generații de artiști lirici. Este un lucru cunoscut că, din ce în ce mai greu apar cântăreți, artiști lirici de înaltă performanță, voci care să se impună pe scenele lirice. De aceea cred că această formă de prezentare a vocilor în concursuri internaționale este importantă. Noi ne-am asumat această organizare a concursului în cadrul Sibiu Opera Festival tocmai înțelegând faptul că are o importanță majoră” a declarat Ioan Bojin, manager al Filarmonicii de Stat Sibiu.
Accesul publicului este liber la toate probele de concurs care vor avea loc la Sala Thalia. Concertul intitulat „Vocile operei” programat joi, 5 octombrie 2017, marchează, tradiţional, încheierea Concursului „Vox Artis” printr-o gală a laureaţilor. Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul Ruben Sanchez Vieco (Spania), va acompania evoluţia celor mai buni tineri artişti lirici participanţi la competiţie. Biletele pentru acest concert s-au pus în vânzare la Casa de bilete a Sălii Thalia şi pe www.filarmonicasibiu.ro. Preţul unui bilet este de 30 lei. Se acordă reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Membrii juriului:
Președintele concursului: Juan CANTARELL – dirijor, Profesor al Academiei de muzica Granados – Marshall -Barcelona
Tomáš STUDENÝ, PhD – Artistic Director – Opera – South Bohemian Theatre, České Budějovice
Caroline WIELPÜTZ – Casting Director Theater Bonn
Prof. Irina Bossini, soprană, solistă a Teatrului Bolshoi / Director Music Center „Eurovox” – Rusia
Franz TSCHERNE – Manager Tscherne Artists – Vienna
Ph.D. Docent Theodore Coresi, bas, Universitatea din Oradea / Director ArtCor Artists Agency – Austria
Costin Popa, critic muzical, redactor șef revista „Melos” – România

Ediţia a XVI-a a proiectului Sibiu Opera Festival se desfăşoară anul acesta în perioada 15 septembrie – 5 octombrie. Pe parcursul celor 21 de zile de festival sunt programate spectacole de operă, musical, operă pentru copii, recitaluri și dans contemporan. Nu lipsesc din programul acestei ediții momentele de arii din opere în spații publice – intitulate sugestiv ”Take an Opera Break” și nici concursul de canto ”Vox Artis”, ajuns anul acesta la ediția IX-a. Festivalul se va deschide cu un spectacol de dans contemporan, ”Peer Gynt”, eveniment realizat în colaborare cu Teatrul de Balet Sibiu. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina www.filarmonicasibiu.ro

Evenimentul este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns